Welke soort gevelreclame?

Soort

Bij het bepalen van de beste vorm van gevelreclame voor uw bedrijf, spelen verschillende zaken een rol. Natuurlijk zijn uw wensen leidend, maar daarnaast is ook de vorm van uw logo belangrijk. Zo kan het voorkomen dat uw wensen uitgaan naar Verlichte Gevelletters, maar in de praktijk blijkt dat uw logo veel te complex is om zo uit te voeren. In dat geval kan een lichtbak wellicht een betere keuze zijn.

Formaat

Voor het bepalen van het juiste formaat is vanzelfsprekend de beschikbare ruimte leidend, evenals de mogelijkheden die het bestemmingsplan van de gemeente biedt. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de afstand waarop de gevelreclame leesbaar moet zijn.

Voor het bepalen van de juiste lettergrootte kunt u de volgende formule aanhouden:

Lettergrootte : Aantal meter / 3 = hoogte in cm

Bijvoorbeeld: U wilt de tekst bekijken van 100 meter afstand. Dan dient u 100 meter te delen door drie en dan komt u op 33 cm. U heeft dus letters nodig van minimaal 33 cm hoog. In de meeste gevallen klopt deze formule heel aardig, maar wanneer de reclame gelezen moet worden door een automobilist die met 100 km per uur voorbij raast, is een grotere letterhoogte zeker gewenst. In dat geval geldt “hoe groter, hoe beter”.

Kleuren

Het zal u niet verbazen dat ook de kleuren van de gevelreclame en de ondergrond waarop deze bevestigd moet worden ook erg bepalend zijn voor de leesbaarheid.

Hou het simpel

Voor welke vorm van gevelreclame u ook kiest, maak het niet te ingewikkeld. Voor het grootste effect kiest u voor een heldere boodschap, in contrasterende kleuren. Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden.

 

Benieuwd hoeveel uw gevelreclame gaat kosten?

Vraag een vrijblijvende offerte aan

inclusief een gratis impressie op maat